Gratis Google Cardboard bij NYT zondagskrant

Gratis Google Cardboard bij NYT zondagskrant

Mark Moed 1326 0
De New York Times gaat op 8 november 1,3 miljoen Google Cardboard viewers weggeven aan haar abonnees. De gratis viewer wordt mee verpakt in de zondagseditie en apart toegestuurd aan abonnees van de digitale uitgave van de krant.

Op 8 november ontvangen meer dan een miljoen abonnnees van de New York Times een gratis Cardboard viewer van Google bij de zondagseditie van hun krant. Lezers die de krant alleen digitaal lezen krijgen het kartonnen VR-hulpmiddel apart per post toegestuurd.

Google Cardboard

Google Cardboard is een eenvoudige viewer van karton die als een bouwpakket wordt geleverd. Na de eenvoudige montage kun je je eigen smartphone in de viewer plaatsen waarna je bij gebruik van bepaalde apps en content kunt genieten van een Virtual Reality-ervaring.

NYT VR

Het gratis aanbieden van de Cardboard viewer is onderdeel van een nieuw project genaamd NYT VR, een samenwerking tussen Google en de New York Times. De eerste content wordt gevormd door 'Displaced', een 360-graden documentaire over de veerkracht van drie door oorlog ontheemde kinderen.

Apps

Op 5 november verschijnt de spciale NYT VR-app voor iOS en Android in de respectievelijke app stores. NYT kondigt al nieuwe content aan. In december 2016 zal er een nieuwe documentaire verschijnen en binnenkort verschijnt er een korte VR-film over het maken van een coverfoto van de krant.  De Cardboard kan uiteraard ook worden gebruikt voor ander VR-materiaal, zoals de 360-graden beelden van Google Street View.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark