Graava-actioncam bewerkt automatisch je filmpjes

Julian 1640 0
Actioncams winnen aan populariteit. Wie wel eens met zo'n camera gewerkt heeft, weet dat het bewerkelijk kan zijn om de leuke of spannende momenten uit urenlange opnames te halen. Graava doet dit volgens de makers volautomatisch.

De Graava oogt als een simpele actioncam, ook de specificaties zijn niet erg bijzonder. Het apparaatje neemt op in 1080p-resolutie met 30 fps, of 720p met 60 fps. Foto's maak je met een maximale resolutie van 8 megapixels.

Volgens de makers is de Graava echter in staat om volautomatisch je beeldmateriaal te verwerken tot een video. Laat je de camera uren draaien, dan hoef je niet zelf achteraf op zoek naar de spannende of leuke momenten.

Graava

Sensoren

Met behulp van verschillende sensoren – de camera, microfoon, versnellingsmeter, gps, lichtsensor en hartslagmeter (optioneel) – analyseert de Graava je opnames. De momenten waarop iets spannends gebeurt worden vervolgens gecombineerd tot een kort filmpje met hoogtepunten.

De actioncam heeft een waterbestendige behuizing, die bescherming biedt tegen regen, maar niet geschikt is om mee te duiken. Er komt een app voor Android en Apple iOS, waarmee je de Graava kunt bedienen. Ook krijg je de mogelijkheid om nog handmatig aanpassingen te maken aan het automatisch verwerkte filmpje.

Graava app

Prijs en beschikbaarheid

Tot 1 september 2015 is de Graava te bestellen voor 249 dollar. Dat is een introductieprijs, na deze datum kost het apparaatje 399 dollar. In het eerste kwartaal van 2016 worden de eerste camera's uitgeleverd.

Onderstaande video's tonen de techniek van de Graava in de praktijk. Het eerste filmpje is de volledige opname, waarin je de sensoren hun werk ziet doen. Het tweede filmpje is het automatisch bewerkte resultaat.