Gouden Film en beste affiche voor De Nieuwe Wildernis

Ymke Frijters 2624 0
Natuurfilm De Nieuwe Wildernis heeft binnen een week de status van Gouden Film bereikt. Dit betekent dat er 100.000 bezoekers naar de film zijn geweest sinds de publiekspremière op 26 september. Daarnaast is de film bekroond met de prijs voor beste filmposter van het jaar.

Voor De Nieuwe Wildernis filmden natuurfotograaf en ecoloog Ruben Smit en regisseur Mark Verkerk twee jaar lang de natuur in de Oostvaardersplassen. De Gouden Film werd uitgereikt op diezelfde locatie, door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In het openingsweekend trok De Nieuwe Wildernis 65.000 bezoekers. In de film is een stuk ongerepte natuur midden in Nederland in beeld gebracht. In de Oostvaardersplassen leven dieren zoals vossen, ganzen, ijsvogels, herten en wilde paarden, vrij in de natuur.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.


De filmposter van De Nieuwe Wildernis

Beste Nederlandse filmposter

Naast de Gouden Film viel De Nieuwe Wildernis nog een keer in de prijzen; tijdens het Nederlands Film Festival won de film de Cinema.nl Afficheprijs 2013, de publieksprijs voor beste filmposter van het jaar. De poster is ontworpen door Arent Jack. De prijs bestaat uit 2500 euro en een wisseltrofee.

De Nieuwe Wildernis draait momenteel in 130 bioscoopzalen in Nederland. Benieuwd naar onze mening over De Nieuwe Wildernis? Lees hier onze recensie.

afbeelding van Ymke Frijters

Ymke Frijters | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ymke