Gorillacam geeft iPhone nieuwe fotografieopties

Julian 874 0
Joby, maker van de gorillapod-statieven, heeft een gratis iPhone-applicatie uitgebracht die diverse nieuwe functies toevoegt aan de camera van de iPhone. Zo kun je timelapse-opnamen maken en krijg je een digitale waterpas.

De standaard fotografieapplicatie op Apple’s iPhone blinkt uit niet in mogelijkheden. Joby brengt daar verandering in met de Gorillacam-applicatie. Het gratis stukje software voegt een flink aantal nieuwe mogelijkheden toe.

Zo krijg je de beschikking over een self timer en kun je de smartphone timelapse-opnamen laten maken, waarbij je zelf de tussentijd en het aantal opnamen (tot 10.000 stuks) kunt instellen. Gorrilacam maakt het mogelijk om beelden achter elkaar met 1.6 fps vast te leggen, ook is er een optie waarbij de iPhone met een druk op de knop een ‘burst’ van drie foto’s schiet.

Waterpas

Een grid-overlay moet het maken van composities vereenvoudigen, terwijl een digitale waterpas zorgt voor een rechte horizon. Ook digitale zoom en digitale beeldstabilisatie behoren tot de mogelijkheden.

Gorillacam voor de iPhone is gratis te downloaden in de App Store.