Karma in 2017 verkrijgbaar

GoPro wil Karma drone weer gaan verkopen in 2017

Fabienne Keijzer 550 0
GoPro is blij dat het 2017 is, het afgelopen jaar verliep op zijn zachtst gezegd namelijk niet bepaald vlekkeloos voor het bedrijf. De aandelen daalden flink in waarde en GoPro ontsloeg vijftien procent van de werknemers.

GoPro wil Karma drone weer gaan verkopen in 2017

Het is inmiddels geen geheim meer dat het niet goed gaat met GoPro. In oktober 2016 lanceerde het bedrijf de Karma drone, maar deze werd al snel weer teruggeroepen omdat hij spontaan zou neerstorten. Door de terugroepactie liep het bedrijf de verkoopdrukte voor de feestdagen mis. Nu blijkt dat GoPro tijdens tech-beurs CES in Las Vegas heeft laten vallen dat ze de Karma drone alsnog gaan verkopen. Dit zal ergens dit jaar gebeuren, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.
GoPro Karma

Ontslagen en aftredende directeur 

Tijdens Black Friday van 2016 maakte GoPro in een verkapt persbericht over de HERO5 bekend dat het bedrijf vijftien procent van zijn werknemers zal gaan ontslaan. Dat zijn ongeveer 200 mensen. Ook de president-directeur maakte zijn aftreden bekend. Het is nog maar de vraag of GoPro dit jaar zal herstellen van de opgelopen schade van het afgelopen jaar. Het bedrijf maakt nog steeds de populaire actioncams, maar krijgt ook meer en meer te maken met andere cameramerken die een vergelijkbaar product op de markt brengen.


Lees ook: Mustsee: GoPro in vloeibare stikstof

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne