GoPro ontslaat zeven procent van personeel

GoPro ontslaat zeven procent van personeel

Daan de Winter 1172 0
GoPro neemt afscheid van meer dan honderd medewerkers. De camerafabrikant doet dat vanwege tegenvallende resultaten in het laatste kwartaal van 2015.

Actiecamerafabrikant GoPro gaat snijden in het personeelsbestand. Ongeveer zeven procent van de medewerkers, wat neerkomt op ruim honderd man, moet op zoek naar een andere baan.

GoPro ziet zich genoodzaakt in te grijpen vanwege tegenvallende resultaten in de laatste maanden van 2015, meldt Mashable. Het bedrijf rapporteerde woensdag een omzet van 435 miljoen dollar (omgerekend 400 miljoen euro) in het vierde kwartaal, minder dan verwacht. Een van de redenen is dat GoPro meerdere prijsverlagingen heeft doorgevoerd voor de Hero4. Dat zou zo'n 19 miljoen euro hebben gekost. 

GoPro
Foto © Asa Mathat | re/code

Moeilijk besluit voor GoPro

'In de afgelopen twee jaar is het personeelsbestand elk jaar met zo'n vijftig procent gegroeid naar meer dan 1500 werknemers aan het einde van 2015', liet het Amerikaanse bedrijf weten. 'Om de beschikbare middelen beter af te kunnen stemmen op de belangrijkste groeiprojecten, ontslaat GoPro ongeveer zeven procent van het personeel.' Nick Woodman, de CEO en oprichter van GoPro, sprak van een 'zeer emotioneel besluit'. 

Het aandeel GoPro is de laatste maanden bezig aan een vrije val, omdat beleggers vrezen voor een teruglopende vraag naar de producten van het bedrijf. In augustus van vorig jaar was een aandeel GoPro nog 65 dollar waard, maar deze week nog slechts veertien dollar. Na de omzetwaarschuwing zakte de koers zelfs naar elf dollar. Eerder gingen er ook al geruchten dat GoPro eventueel door Apple zou worden overgenomen.

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan