'GoPro komt eind 2015 met eigen drones'

Julian 1343 0
Volgens The Wall Street Journal gaat GoPro eigen drones op de markt brengen voor de consumentenmarkt. De populaire actiecamera's worden nu al veelvuldige gebruikt in combinatie met drones van andere fabrikanten. Volgens de krant komt GoPro eind 2015 met eigen drones, tussen de 500 en 1000 dollar.

Kleine drones voor consumenten hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. In veel gevallen worden de op afstand bestuurbare multicopters door de gebruikers voorzien van een actioncam om te filmen.

Het gebruik van een GoPro is vaak een logische keuze. Drone-fabrikanten voorzien hun modellen in de meeste gevallen van aansluitmogelijkheden voor de populaire actioncams van GoPro. Bovendien bieden de topmodellen, zoals momenteel de GoPro Hero4 Black Edition, specificaties en mogelijkheden die bij de concurrentie niet te vinden zijn.

Er zijn echter ook dronefabrikanten die hun multicopters voorzien van eigen camerahardware. Zo introduceerde DJI onlangs de Inspire 1, die compleet geleverd wordt met een gimbal voor stabilisatie en een 4K-camera. Deze drone kost 2859 euro en valt daarmee in het hogere segment.

Volgens The Wall Street Journal gaat GoPro eind 2015 zelf drones op de markt brengen met prijzen van 500 tot 1000 dollar. Het is niet bekend of dat inclusief camera is. Drones in deze prijsklasse worden meestal zonder camera geleverd. Zo is de DJI Phantom 2 een populair model, dat verkrijgbaar is vanaf 599 euro en compatibel is met GoPro-camera's.

DJI Inspire 1
Drones worden vaak gebruikt in combinatie met een GoPro. DJI levert deze nieuwe Inspire 1 (2859 euro) echter inclusief een eigen 4K-camera.