GoPro introduceert HERO+ LCD met touchscreen

Julian 2072 0
GoPro komt met een nieuwe actioncam. De HERO+ LCD is voorzien van een aanraakscherm en is voorzien van een HiLight-functie, waarmee je op de camera delen uit gemaakte filmpjes kunt markeren. De GoPro HERO+ LCD krijgt een adviesprijs van 329,99 euro.

De nieuwe GoPro HERO+ LCD actioncam wordt wat prijs en mogelijkheden betreft gepositioneerd tussen het instapmodel, de GoPro HERO (139,99 euro) en de GoPro HERO4 Silver (429,99 euro).

Het nieuwe model is voorzien van een 8-megapixelsensor, f/2.8-objectief en schiet filmpjes in 1080p-resolutie met maximaal 60 beelden per seconde. De actioncam maakt gebruik van microSD-kaartjes en is voorzien van wifi en bluetooth.

GoPro HERO LCD

Net als de andere GoPro's beschikt de HERO+ LCD over een timelapse-functie en kun je foto's schieten in burst. De belangrijkste eigenschap, waarmee het nieuwe model zich onderscheidt van de goedkoopste GoPro, is het aanraakscherm.

Met de GoPro HiLight-functie kun je op de camera gemaakte filmpjes voorzien van markeringen, zodat je deze punten later in de software terug kunt vinden. Ook is het mogelijk om op de camera je filmpjes in stukken te knippen.

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten is de GoPro HERO+ LCD vanaf 7 juni beschikbaar. In de rest van de wereld moet de actioncam vanaf 12 juli te koop zijn. De adviesprijs bedraagt 329,99 euro.