GoPro Hero4 krijgt hogere snelheden en nieuwe functies met firmware-update

Jooshua Franssen 1599 0
Op de CES 2015 heeft GoPro geen nieuwe camera's aangekondigd, wel maakt de fabrikant de komst van een firmware-update voor de GoPro Hero4 Black en Silver bekend. De update brengt nieuwe functionaliteit naar de actioncams en verbetert de slowmotion-functie van de Hero4 Black.

GoPro kondigt de komst van een nieuwe firmware-update aan voor de Hero4-camera's. In september 2014 verscheen er al een kleine update, de nieuwe firmware die nu op komst is heeft meer te bieden.

Bezitters van de GoPro Hero4 Silver en Black krijgen nieuwe twee nieuwe functies: Een daarvan is het automatisch omzetten van time-lapse foto's naar een time-lapse video, zonder tussenkomst van software. Ook komt er een nieuwe 'burst mode' die je in staat stelt dertig foto's in zes seconden te schieten, omgerekend vijf beelden per seconde.

Een andere handige toevoeging is de 'auto-rotate'-functie, die zorgt dat je video nooit meer ondersteboven staat, ongeacht hoef je de actioncam bevestigd.

GoPro Hero4 Black: 720p @240 en 2.7K @ 60 fps

De update is met name goed nieuws voor bezitters van de GoPro Hero4 Black. Het topmodel krijgt de mogelijkheid om in 720p met maximaal 240 beelden per seconden, inplaats van 120 bps te filmen. Dat zorgt voor nog betere slowmotion-opnames. Filmen in 2.7K kan na de update met maximaal 60 bps, dat is 10 bps sneller dan eerst.

GoPro Hero4 Silver: HiLight Tags

Heb je een GoPro Hero4 Silver, dan kun je na de update specieke gedeeltes van je opname 'taggen', zodat je deze achteraf makkelijker kunt terugvinden. Dit kan direct op het touchscreen van de camera, na het maken van de opname.

GoPro heeft niet bekendgemaakt wanneer de update exact verschijnt, maar adviseert bezitters van de Hero4 om de nieuwspagina goed in de gaten te houden.

GoPro Hero4 line-up

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua