GoPro heeft nieuwe VR app

GoPro heeft nieuwe VR app

Nadja Geskus 838 0
GoPro gaat een Virtual Realitie video-app voor de iPhone uitbrengen. Hiernaast werken ze aan de tools om ook te kunnen livestreamen. Het zijn momenteel drukke dagen voor GoPro, want ze kondigde vorige week ook al de VR-camera Omni VR met zes lenzen aan. Ook werd bekend dat één van de beste ontwerpers van Apple overstapt naar GoPro.

GoPro VR is afgelopen maandag van start gegaan op het web. Daarnaast is ook de bijbehorende app in de store verschenen. Het platform host GoPro VR video's. De beelden komen in eerste instantie van de gesponsorde atleten en artiesten. Op de NAB-show liet GoPro vroege demo's van de live, draadloze VR streaming zien.

De virtual reality-industrie ontwikkelt zich in het algemeen erg snel. Samsung met zijn Gear VR heeft vooruitgang geboekt in het normaliseren van de VR-headsets als een consumentenproduct. Facebook is eigenaar van Oculus, misschien wel de grootste naam in de VR, maar dat is nog steeds onbetaalbaar voor veel gebruikers, net zoals de hardware van rivaal HTC. Mark Zuckerberg heeft duidelijk gemaakt dat de virtuele wereld een grote rol gaat spelen in de toekomst van Facebook, maar niet dat de consument zijn eigen content kan creëren. Er zijn vele mogelijkheden voor consumenten-360-graden camera's, maar niemand nog in staat geweest om de markt te domineren.

Kosten

Wil je zelf VR video's maken? Voor $5.000,- kun je een Omni VR aanschaffen. Dit omvat alles wat je nodig hebt; geheugenkaarten, kabels, en software. Die prijs lijkt misschien erg hoog, maar het is relatief betaalbaar in vergelijking met de 16-camera Odyssey rig, die $ 15.000 all in kost. Wel kun je natuurlijk de video's die zijn gemaakt bekijken.

 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja