GoPro HD HERO2 is meer fotocamera

jesse kraal 8515 7
GoPro komt met een opvolger van haar populaire HD HERO. De nieuwe camera heeft een hogere resolutie, een hogere opnamesnelheid en kan worden uitgerust met een 'Wifi-BacPac' voor live streaming en aansturing op afstand.

Sinds zijn introductie in 2009 is de GoPro HD HERO een enorm succes gebleken. De kleine actie-camera is uit te breiden met diverse accessoires en biedt full hd-kwaliteit voor een voordelige prijs. Als fotocamera was de originele HD HERO niet ideaal, de foto's hadden een resolutie van 5-megapixel en in reeksopnames was de maximale snelheid 0,5 fps.

GoPro HD Hero2

11-Megapixel

De nieuwe GoPro HD HERO2 biedt de fotograaf extra mogelijkheden. De resolutie van de foto's bedraagt nu 11-megapixel, terwijl de snelheid in reeksopnames omhoog gaat naar 2 fps. In een korte burst gaat de snelheid omhoog van drie naar tien beelden per seconde. Het objectief is ook verbeterd en is volgens de Amerikaanse fabrikant tweemaal scherper dan het oude exemplaar.

Videocamera

Desalniettemin blijft de HD HERO2 bovenal een videocamera. De maximale resolutie blijft gelijk, die is nog steeds 1080p. Door de hogere resolutie van de beeldsensor haal je die resolutie niet alleen bij een beeldhoek van 127 graden, ook bij een beeldhoek van 170 en 90 graden behouden de opnames full hd-kwaliteit.

GoPro HD HERO2

Wifi-BacPac

Bijzonder is de nieuwe 'Wifi-BacPac'. Deze accessoire klik je achter op de GoPro en stelt je niet alleen in staat om je video real-time te streamen via internet, je kunt ook je GoPro aansturen via een smartphone, tablet of computer. Mocht je op locatie niet over een van die apparaten beschikken, dan kun je de wifi-afstandsbediening van GoPro gebruiken. Ook de accessoires van de originele HD HERO zijn te gebruiken met de HD HERO2.

GoPro HD Hero2

Motorsports, Surf of Outdoor

Het is GoPro gelukt de HD HERO2 wederom scherp in de markt te zetten. De camera komt in drie verschillende pakketten: de Motorsports Edition, de Surf Edition en de Outdoor Edition, elk met een andere set accessoires, afgestemd op het gebruik. De drie pakketten kosten in de Verenigde Staten 299,99 dollar per stuk. Voor Europa betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je het dollarteken in een euroteken mag veranderen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Bert de jong

Alvast ook 1 besteld via v-nix.nl. Als alles goed gaat heb ik het volgend week woensdag in huis.

afbeelding van Henk Wijga

Nou, in mijn ogen tillen die jongens van v-nix de boel, ze adverteren op google:

"GoPro HD2 Voorradig - Alle GoPro's Nu €115 Gratis Extras."

Maar in werkelijkheid hebben ze helemaal niets op voorraad, Ik zou het meteen besteld hebben. Desgevraagd verklaren ze dat ze deze advertentie zo moeten laten staan van GOPRO, omdat ze importeur zijn. Misleiding in opdracht dus. Als troost kreeg ik een voucher voor gratis verzending.

afbeelding van Anoniem2

Inderdaad misleiding!! Ik heb hem op 1 november j.l. besteld en hij is zelfs nog niet verzonden!! Een beetje jammer...

afbeelding van Bram

heb net contact gehad met V-Nix en hij is gewoon leverbaar. Ik heb hem direct besteld.

afbeelding van Mikel

Zonet met groep vrienden 6 stuks opgehaald bij V-nix :) Iedereen 1 extra accu cadeau bijgekregen :)

afbeelding van randy Stoter

u kunt hem ook huren op www.goprohuren.com zo kunt u hem zelf testen !!

afbeelding van Anonymous

ik heb er goeie ervaringen mee zijn goed bezig ! mooi opgestuurd in een doosje + gebruiksaanwijzer en alle toebehoren ! borg werd ook gelijk terug gestort