GoPro drijft twee maanden op zee

GoPro drijft twee maanden op zee

Nadja Geskus 1541 0
Wel vaker gaat er een verhaal de rondte dat een GoPro een absurde val heeft overleefd. Blijkbaar kan de GoPro dus best tegen een stootje! Maar Ethan Dack ontdekte dat de GoPro tegen nog meer dingen bestand is. Zijn GoPro verdween twee maanden op zee.

Dat de GoPro tegen een stootje kan is algemeen bekend. Zo gaan er veel verhalen rond dat de GoPro vallen van grote hoogtes kan overleven. Ethan Dack kwam er achter dat de action camera ook bestand is tegen lange blootstelling aan de zee. Samen met zijn vrouw en kinderen reisde Ethan Dack door Australië. Aan het einde van de reis hadden zij een familiebezoek in Poit Vernon, een smal schiereiland aan de oostkust van Queensland. Tijdens een kajaktocht, sprong hij in het water om een aantal schildpadden te fotograferen, ongeveer een halve kilometer van de kust af. De GoPro zat echter vast met een zeer simpele neck strap, die het niet hield en hij verloor de camera. 

Zoektocht

Dack zocht een week lang elke dag naar de camera, maar zag het daarna niet meer zitten. “Ik moest wel aanvaarden dat de herinneringen voor altijd verloren waren gegaan,” vertelde hij de locale krant. “Het enige wat ik kon doen was om sommige van de foto’s te vervangen. Dus ik nam foto’s van de kinderen met mijn opa.” Maar wat er  toen volgde is haast niet te geloven. De tante van Dack vond de camera op het strand, twee dagen voor hij zou vertrekken.

GoPro onderwater

De GoPro was tegen die tijd al twee maanden lang blootgesteld aan het zoute water, maar de beelden die op de camera stonden waren allemaal onbeschadigd. De fabrikant van GoPro meent dat de camera tot 60 meter diep kan, maar er wordt niet bij vermeld hoe lang de camera dit kan volhouden. Blijkbaar is dit op zijn minst twee maanden. Of een andere GoPro dezelfde test zal doorstaan is natuurlijk nog maar de vraag.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja