GoPro brengt drone en 2 nieuwe actioncams uit

GoPro brengt drone en twee nieuwe actioncams uit

Fokelien Broekstra 1505 0
GoPro introduceerde vandaag twee nieuwe actioncams en zijn eerste eigen drone. De nieuwe actioncams krijgen stembediening en zijn beiden waterdicht tot tien meter. De drone is zeer klein en is makkelijk te bedienen.

GoPro Hero 5

Het touchscreen van de Hero 5 is 2-inch groot. De camera is voorzien van een 12 megapixel camera en kan in 4K-filmen. De software is daarnaast aangepast op het  sneller kunnen uitvoeren van alle handelingen op het schermpje. De camera is tot tien meter waterdicht, heeft beeldstabilisatie en kan in negen verschillende talen bediend worden door de stembediening. Ook beschikt de camera over bluetooth en wifi. De camera gaat € 429,99 kosten en is verkrijgbaar vanaf 2 oktober.

GoPro Hero 5 Session

Naast de GoPro Hero 5 Black is er ook een Hero 5 Session geïntroduceerd. Dit is een kleinere actioncam, uitgerust met stembediening en is waterdicht tot tien meter. Daarnaast is deze camera makkelijk te bedienen met één druk op de knop. De camera heeft een 10-megapixelcamera en beschikt naast wifi ook over bluetooth, net als zijn grotere broer. Om meer uit de camera te kunnen halen, moet er gebruik worden gemaakt van een app op de telefoon. De camera kost € 329,99 en is net als de grotere Black vanaf 2 oktober beschikbaar.

Eerste GoPro drone

Ook heeft GoPro zijn eerste eigen drone geïntroduceerd : GoPro Karma. De GoPro Karma is zo ontworpen dat hij zo klein mogelijk is. De quadcopter is opvouwbaar en in een speciale doos op te bergen. De stabilisator in de drone is ook los te gebruiken als stabilisator voor de GoPro. De drone zelf is 303x411x117mm groot en is voor transport te verkleinen tot 365,2x224,3x89,9mm. Het geheel weegt 1006 gram en kan maximaal vijftien meter per seconde vliegen. Aan de stabilisator kan een Hero 5 Black, Session of Hero 4 Black of Silver gekoppeld worden.

De controller van Karma bevat een touchscreen, verschillende hardware matige knoppen en joysticks. Via de Karma-controller kan ook het beeld gedeeld worden met smartphones. De smartphone kan wel het beeld bedienen, maar voor de quadcopter blijf je de controller nodig houden. Het hele systeem kost € 869,99 en is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.

Daarnaast is er een Quick-app waarmee sneller filmpjes kunnen worden gekoppeld. Vervolgens zorgt de applicatie voor de edit, om deze bijvoorbeeld op social media te plaatsen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redactie

Bekijk alle artikelen van Fokelien