GoPro-beelden livestreamen met Periscope

GoPro-beelden livestreamen met Periscope

Daan de Winter 1080 0
De app Periscope kan nu ook worden gebruikt om GoPro-beelden te livestreamen. Dat werkt prima, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan.

Het team van Mashable heeft de combinatie tussen Periscope en GoPro uitvoerig getest. Bij aanvang stelden ze vast  dat lang niet iedereen de functionaliteit kan uitproberen. Zo ondersteunt de livestreaming-app alleen de GoPro Hero 4 Black en Silver; met de nieuwe Hero 4 Session en andere actiecamera's van GoPro werkt het niet.

Ook is de GoPro-ondersteuning vooralsnog alleen uitgerold naar de iOS-app van Periscope. Bezitters van een Android-toestel moeten dus wachten op een update.

Over het algemeen is Mashable best tevreden over de nieuwe functie, die werd uitgeprobeerd met een Hero 4 Black en een iPhone 6. Het aansluiten is niet moeilijk als je weet hoe je GoPro werkt. De Hero 4 Black kan opnemen in 4K, maar Periscope livestreamt automatisch in de standaardresolutie van GoPro, 720p HD bij 30 frames per seconde.

Het aanpassen van de resolutie lukte het team niet, ondanks meerdere pogingen. De groothoeklens van de GoPro zorgt er wel voor dat Periscope een breder beeld streamt. De kwaliteit van de livestream is goed en stabiel, zolang de GoPro en de iPhone maar bij elkaar in de buurt blijven. 

Sociale aspect sneeuwt onder

Mashable plaatst nog wel een kanttekening bij het Periscopen met een GoPro. Dat zou namelijk wel ten koste gaan van de sociale interactie die bij apps als Periscope en Meerkat zo belangrijk is. Het is namelijk niet eenvoudig om én met een GoPro op een selfiestick rond te lopen en tegelijkertijd op je smartphone te kijken, bijvoorbeeld om reacties te lezen en te checken hoe groot je publiek is. Maar als de GoPro bijvoorbeeld zit vastgemaakt op je borstkas, is dat al een stuk minder kwalijk.

Eerder zagen we dat het niet zo goed gaat met GoPro.

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan