GoPano Micro maakt 360-graden video's met iPhone 4

Julian 1179 0
Panoramafoto's maken is tegenwoordig een koud kunstje. Het maken van een 360-graden video waar je interactief doorheen kunt bewegen lijkt een grotere uitdaging. Met de GoPano Micro wordt dat echter ook kinderspel.

De GoPano Micro is een opzetstuk voor je iPhone 4; met de bijbehorende App en webdienst maak je in een handomdraai 360-graden video's. Deze kun je vervolgens interactief bekijken: denk aan Google's Street View, maar dan met bewegende beelden. Het opzetstuk is nog geen realiteit, maar de makers hebben al wel ervaring met de techniek. Eerder verscheen de grotere GoPano Plus voor spiegelreflexcamera's.

Crowdfunding

Op Kickstarter zamelen de bedenkers geld in om de GoPano Micro werkelijkheid te maken. Het gestelde doel van 20.000 dollar werd al binnen enkele dagen bereikt en is inmiddels flink overschreden. De teller staat momenteel op een kleine 100.000 dollar met nog 26 dagen te gaan.

Kopen?

Zelf 360-graden video's maken met je iPhone 4? Door minimaal vijftig dollar te doneren krijg je de GoPano Micro in huis. De uiteindelijke verkoopprijs zal op tachtig dollar komen te liggen. De makers laten weten vanwege de grote vraag al op zoek te zijn naar productiemogelijkheden op grote schaal. De eerste GoPano Micro's zouden in mei of juni de fabriek moeten verlaten.