Googlen met je cameratelefoon

Julian 887 0
Wat heeft een zoekmachine met een cameratelefoon te maken? Volgens Google zijn de twee een ideale combinatie. De zoekgigant werkt momenteel Google Goggles: zoeken met behulp van je camera telefoon.

Goggles is een visuele zoekapplicatie. Je maakt een foto van een voorwerp met je cameratelefoon, Google Goggles komt vanzelf met gerelateerde websites. Goggles werkt door middel van tekstherkenning, maar kan ook bekende gebouwen of plaatsen herkennen. Momenteel werkt Goggles nog niet goed met bijvoorbeeld planten, dieren en auto’s. In de toekomst moet daar verandering in komen. Dan zal Goggles in staat zijn om aan de hand van een foto van een blad, de naam van de bijbehorende plant of boom te noemen.

Google Goggles wordt momenteel ontwikkeld maar is al te proberen via Google Labs. Zoeken met je cameratelefoon kan als deze beschikt over Google’s mobiele besturingsysteem Android (versie 1.6 of nieuwer).


Goggles in de praktijk

Onderstaande video toont het gebruik van Google Goggles met de Xperia X10, een smartphone van Sony Ericsson’s die binnenkort op de markt verschijnt en gebruik maakt van Android.