Google Pixel: beste smartphone-camera ooit volgens DxO

Google Pixel: beste smartphone-camera ooit volgens DxO

Jasper van Bladel 2103 0
Het was al een tijdje de verwachting dat Google met de Pixel-smartphone zou komen, nu heeft de zoekgigant de telefoon ook echt onthuld. De camera van de Pixel is als beste smartphone-camera ooit getest door DxO.

Google maakt de nieuwe Pixel en Pixel XL in samenwerking met HTC. De Pixel volgt waar de Nexus-telefoons van Google stoppen. Met één verschil: de prijs. De Nexus-smartphones van Google waren altijd een minder duur alternatief tegenover Android-topmodellen en de telefoons van Apple. Goede telefoons, maar voor een deel aantrekkelijk door de prijs. Nu zijn er dus de Pixel en de Pixel XL, met prijzen die op het niveau liggen van de iPhone.

Camera

De camera in de Pixel en Pixel XL is door het gerenommeerde onderzoekslab DxO onderzocht. De camera kreeg 89 punten en de 12,3 megapixel-camera met f/2 kwam daarmee als beste smartphone-camera ooit uit de bus. De camera bezit optische beeldstabilisatie en kan door het lichtsterke objectief ook in donkere situaties uit de weg. DxO prijst vooral het detail-niveau van de beelden en het feit dat in alle geteste lichtomstandigheden verrassend weinig ruis verschijnt in de beelden uit de Pixel. Ook de mogelijkheden bij weinig licht zijn volgens DxO erg goed en verrassend te noemen voor een telefooncamera. Ook de autofocus (op basis van laser en fasedetectie) is snel en accuraat.

Een voordeel van de Pixel is dat je er onbeperkte Drive-opslag bij krijgt, handig als je erg veel foto’s maakt.

Specificaties

De specificaties van de nieuwe Pixel en Pixel XL zijn zonder meer goed te noemen. Beide telefoons hebben een  Snapdragon 821 processor van Qualcomm en 4 GB werkgeheugen. De Pixel heeft een 5 inch AMOLED-scherm met 1920x1080 pixels en werkt met Android 7.1 Nougat. De processor, het besturingssysteem én het grootste deel van de andere specificaties zijn bij de Pixel XL hetzelfde, alleen is deze groter van stuk. De XL heeft een 5,5 inch Quad HD-scherm met 2560x1440 pixels. Het andere verschil is de grootte van de accu, de XL heeft namelijk een 3450mAh-accu.

Fors geprijsd

Er zijn twee versies van iedere Pixel verkrijgbaar, met 32 GB opslag of met 128 GB opslag. Respectievelijk kost de Pixel dan € 759 of € 869 en de XL moet € 899 of € 1009,- opbrengen. Stevige prijzen, waarmee de Pixels in het vaarwater van Apple komen. De prijzen zijn vrijwel gelijk en dat zal vast geen toeval zijn. De vraag is alleen: willen mensen wel zoveel betalen voor een telefoon van Google? Bij Apple weet men dat deze prijzen geen barrière opwerpen, maar de telefoons van Google hebben nog een lange weg te gaan voor ze de musthave-status van de iPhone bereiken. De goede camera zou echter weleens een reden kunnen zijn voor mensen om te kiezen voor de Pixel. We zijn in ieder geval benieuwd hoe deze camera zich houdt tegenover de dual-camera van de iPhone 7 Plus.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper