Google Photos voor Android krijgt non-destructive editing

Google Photos voor Android krijgt non-destructive editing

PieterMolenaar 656 0
Google heeft een nieuwe versie van zijn Google Photos-app voor Android uitgebracht. Versie 1.17 van de app voegt onder meer 'non-destructive editing' toe. Deze feature was al aanwezig in de iOS-versie van de app.

Het is volgens een blogposting van Google weer mogelijk om bij de Android-versie van de Google Photos-app foto's te bewerken en op te slaan zonder dat het origineel overschreven wordt. De feature was bij een update van de app in juni vorig jaar verdwenen bij de Android-versie, maar Google heeft 'non-destructive editing' bij de nieuwst update weer toegevoegd.

Kopie

Ook bij de vorige versie van de app werd bij fotobewerkingen het origineel onaangeroerd gelaten. In plaats daarvan werd elke keer dat je op de 'Save'-knop drukte de bewerkte kopie van het origineel weggeschreven. Het nadeel hiervan was dat je bij vaak tussentijds opslaan al snel opgezadeld zat met een groot aantal bijna identieke afbeeldingen. Dat is met de nieuwe versie nu verleden tijd. Het programma houdt nu zelf bij welke bewerkingen losgelaten zijn op het origineel, zonder dat deze aangepast of gekopieerd wordt.  

De nieuwe versie van de Google Photos-app is per direct te downloaden via de Play Store van Google.