Google patenteert 'clamshell' camera

Google patenteert 'clamshell' camera

Foppe 1013 0
Google kan de camera-industrie opschudden, als het serieuze stappen onderneemt met een net gekregen patent voor een opvouwbare handheld camera. Aangevraagd in juni 2014 en in januari dit jaar goedgekeurd, is een patent op een ontwerp voor een opvouwbare camera, scharnierend in het midden, zoals een clamshell mobiele telefoon.

Het ontwerp lijkt bedoeld om de camera rechtop te laten staan, wat voor stabiliteit zorgt en dus ook de mogelijkheid biedt om selfies of groepsfoto's mee te maken. De camera kan naar binnen klappen zodat de lens aan de buitenkant blijft staan en het toestel verder rond oogt. Het ontwerp doet denken aan een oude klaptelefoon, maar ook weer op de Samsung S4 Zoom. De significante verdikking van de lens in de behuizing geeft de camera een brede zoommogelijkheid.

Clamshell camera

Het patent kan tot niets leiden, maar Google kennende zal het bedrijf mogelijk  een stand-alone camera creëren. We zullen afwachten wat Google met het patent gaat doen; het bedrijf heeft er veertien jaar lang het alleenrecht op. Eerder zagen we ook al dat Google met 3D Cardboard fotografie bezig is.

afbeelding van Foppe

Foppe Lycklama à Nijeholt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Foppe