Nikon-camera voor Google Nexus 5?

'Google Nexus 5 krijgt Nikon-cameramodule'

jesse kraal 2490 0
Na een eigen camera met Google Android-besturingssysteem, gaat Nikon wellicht nog een stap verder. Volgens geruchten zou de Google Nexus 5, de volgende smartphone van de zoekgigant, namelijk een Nikon-cameramodule krijgen. Veel details over de mogelijke samenwerking zijn er nog niet.

Google luistert de introductie van een nieuwe versie van haar besturingssysteem vaak op met de introductie van een smartphone die daar gebruik van maakt. Deze Google Nexus-toestellen maakt Google niet zelf, de eerste vier modellen zijn respectievelijk door HTC, Samsung (2x) en LG geproduceerd. Wie de nieuwste Nexus zal maken is nog niet bekend, er gaan geruchten dat het wederom een toestel uit de fabriek van LG zal zijn, maar interessanter is de cameramodule.

Samenwerking met Nikon

Volgens een tipgever van website Phone Arena gaat het om een module met 'Nikon-branding' en 'triple camera sensor thing'. Vooral die laatste claim is niet geheel duidelijk. Kunnen we wellicht een Foveon X3-achtige constructie verwachten? Een dergelijk gerucht ging ook over de camera van de HTC One, die bleek uiteindelijk echter over een 'gewone' sensor met grote pixels te beschikken, HTC noemt het UltraPixels.

Verdere details zijn nog niet bekend, wel wil de tipgever volgens Phone Arena nog kwijt dat de camera een belangrijk veroopargument zal zijn en dat de huidige testmodellen een camera hebben die beter is dan 'al het andere'. Wat wordt verstaan onder al het andere is niet duidelijk, mocht de Nokia 808 PureView daar ook onder vallen, dan kunnen we zeker wat vuurwerk verwachten.

Nikon Google Nexus
Zomaar een schetsje hoe een Galaxy met Nikon/NIKKOR-module er uit zou kunnen zien.

'Enorm goede camera'

Hoewel Google zelf niks heeft losgelaten over een eventuele samenwerking met Nikon, heeft topman Vic Gundotra op Google+ wel verklapt dat het bedrijf bezig is om van de Nexus-telefoons enorm goede camera's te maken en dat deze het wachten meer dan waard zijn. Nu hebben we dergelijke claims vaker gehoord, maar het maakt in ieder geval nieuwsgierig.

Volgens geruchten presenteert Google de Nexus 5 rond oktober 2013. Nog even geduld dus!

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse