Google moet Street View foto’s in Japan opnieuw maken

Julian 831 0
De huidige foto’s in het Japanse Street View zouden vanaf een te grote hoogte zijn gemaakt. Na een klachtenregen van mensen die zich in hun privacy voelen aangetast, gaat Google alle foto’s opnieuw maken vanaf 40 cm lager.

Google fotografeerde de straten in Japan vanaf 245 cm hoog. De zoekgigant koos voor deze hoogte om zo over geparkeerde busjes langs de weg heen te kunnen kijken. Google keek echter niet alleen over busjes heen. De camera kwam ook boven menig hekwerk uit en keek naar binnen in sommige huizen. Door het grote aantal klachten ziet Google zich genoodzaakt in twaalf steden, waaronder Tokyo, de foto’s opnieuw te maken. Dit maal met de camera op 205 cm hoogte. Ook heeft Google Japan een telefoonnummer opengesteld waar mensen naartoe kunnen bellen om een foto te laten verwijderen uit Street View.

Het opnieuw maken van de foto’s zal ook betere beeldkwaliteit opleveren. De nieuwe foto’s worden in hogere resolutie geschoten. Momenteel is de beeldkwaliteit van Google Street View in de VS en Japan van mindere kwaliteit dan in Europa. Er werd daar eerder begonnen met het vastleggen van de straten, met oudere techniek.

Google Street View in Tokyo