Google lanceert Picasa 3.5

Julian 1634 0
Google heeft versie 3.5 vrijgegeven van haar gratis fotobewerker Picasa. Het pakket is zowel voor Windows als Mac te downloaden. Met de update heeft Google tevens besloten de Mac-versie uit het bètastadium te halen.

Picasa 3.5 kan gebruik maken van naam-tags, net als de Picasa Web Albums. Foto’s zijn zo beter te organiseren aan de hand van de mensen die erop staan. Bij het opstarten van Picasa 3.5 scant het pakket foto’s op je computer en worden er verzamelingen aangemaakt met vergelijkbare gezichten. Vervolgens kun je namen toevoegen en deze eventueel koppelen aan je Google contacten.

Geotags

Google Maps is in Picasa 3.5 geïntegreerd, om geotagging makkelijker te maken. Je kan locatie-informatie toevoegen aan een foto, of meerdere tegelijk. Door ze ‘op de kaart’ te slepen worden foto’s voorzien van geotags.

Het importeren van foto’s is ook veranderd. Tijdens het importeren in Picasa 3.5 kun je direct foto’s uploaden naar de Picasa Web Albums. Hierbij kun je aangeven welke foto’s wel of niet online moeten komen te staan.

Einde bètafase

Picasa verscheen 9 maanden geleden voor het eerst voor de Mac, als betaversie. De Mac-versie is inmiddels vrijwel gelijk aan de PC variant. Daarom heeft Google besloten dat het bètalabel niet langer op zijn plaats is.

Voorlopig is alleen een Engelstalige versie van Picasa 3.5 beschikbaar. De internationale versies zouden snel volgen, aldus Google.

Download Google Picasa 3.5 (Windows)
Download Google Picasa 3.5 (Mac)