Google koopt fotobewerkwebsite Picnik

Julian 992 0
Google heeft de onlinedienst Picnik overgenomen. Op de website kun je geheel in de browser foto’s bewerken, zonder te registreren. Wat Google precies gaat doen met de dienst is nog niet bekend.

Google zegt op dit moment geen grote veranderingen door te zullen voeren in Picnik, maar wel hard te werken aan integratie en nieuwe mogelijkheden. De zoekgigant zegt de huidige samenwerkingspartners te blijven ondersteunen. Hieronder valt bijvoorbeeld Flickr, waar je foto’s met een druk op de knop kunt bewerken in Picnik. Of Flickr blij zal zijn met de overname is nog maar de vraag, de fotodeelsite is onderdeel van Yahoo, een van de concurrenten van Google.

Met Picnik kun je eenvoudig foto’s bewerken door ze te uploaden of te importeren van sites als Flickr, Picasa en Facebook. Registreren is niet nodig, je kunt direct aan de slag. De dienst is gratis, al krijg je dan wel advertenties te zien. Momenteel biedt Picnik drie premium-accounts aan (vanaf zo’n 2 dollar per maand), met meer mogelijkheden en zonder reclame.