Golven als bergen gefotografeerd

Golven als bergen gefotografeerd

Nadja Geskus 922 0
De zee is een uitdagend onderwerp om te fotograferen. Het is inmiddels een (te) vaak gefotografeerd onderwerp, waarbij alleen echt unieke foto's nog opvallen en het is lastig om de grootte en de macht van de zee weer te geven. Dave Sandford weet echter prachtige unieke foto’s te maken, waarbij de golven net bergen lijken.

Dave Sandford

De foto's van Dave Sandford zijn werkelijk uniek. De golven lijken net bergen op zijn foto’s. Zijn werken bieden een unieke compositie, die geïnspireerd is op sportfotografie. Veel scherptediepte en een korte sluitertijd geven een prachtig beeld van de onstuimige golven bij Lake Eerie.

Golven als bergen gefotografeerd

Golven als bergen

Dave wacht op de perfecte weersomstandigheden. Misschien niet de meest perfecte weersomstandigheden voor jou, maar wel voor het maken van dit soort foto’s. Hij begeeft zich in ijskoud water  voor zijn foto’s, wachtend op het perfecte moment. Zodra de golven tegen elkaar aan botsen, pakt hij zijn kans om het spektakel te fotograferen. De golven op Lake Eerie zijn dan ook heel anders dan een oceaan; volgens de fotograaf schieten ze alle kanten op, wat unieke foto's oplevert.

Video

In deze video geplaatst door Great Big Story, ga je op reis met Dave naar Lake Erie. Hier maakt hij zijn prachtige foto’s van 9 meter hoge golven, die hij verandert in vloeibare bergen. Dit is een klein segment van Aflevering 8 van The Weather Channel That’s Amazing serie.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja