Goedkopere dslr-filmstatieven van Redrock Micro

Julian 1642 0
Redrock Micro maakt dure professionele schouderstatieven voor dslr’s met filmfunctie. De fabrikant komt nu met de DSLR 2.0-serie. Nieuwe onderdelen voor een compacte en goedkopere filmoplossing.

In de filmwereld is Redrock Micro een grote naam. De dure Redrock DSLR Cinema-kits zijn al even op de markt en worden volgens de fabrikant wijdverspreid gebruikt.

Hybride

De nieuwe DSLR 2.0 serie bestaat uit onderdelen waarmee je een ‘hybride’ systeem in elkaar kunt zetten, geschikt voor het maken van zowel bewegende als stilstaand beelden. De DSLR 2.0 accessoires zijn ontwikkeld voor mensen die hun camera in ‘filmstijl’ willen gebruiken, maar niet teveel willen inleveren aan draagbaarheid en formaat.

Redrock Micro bied nog geen kant en klare ‘kits’ aan van het nieuwe systeem. Je zult zelf iets samen moeten stellen uit de losse onderdelen. Een ‘baseplate’ voor bevestiging van de camera kost 195 dollar, overige accessoires variëren tussen de 25 en 150 dollar. Enkel de optionele microFollowFocus v2, voor nauwkeurige handmatige scherpstelling, heeft een fiks prijskaartje van 545 dollar. De nieuwe onderdelen zijn per direct te bestellen in de webshop van Redrock Micro. Het systeem is compatible met alle huidige filmende spiegelreflexcamera’s.