Goedkope follow focus van DSLR Solutions

Julian 3715 3
Handmatig scherpstellen levert de mooiste resultaten op bij het filmen met je dslr. Om dat echt vloeiend te doen is een follow focus-systeem een must. DSLR Solutions komt met een eenvoudige uitvoering die je slechts zestig dollar kost.

Een follow focus-systeem laat je nauwkeurig en vloeiend scherpstellen. Een professioneel systeem loopt flink in de papieren, je mag gerust zo'n duizend dollar neertellen. Het Amerikaanse DSLR Solutions komt met een eenvoudige maar veel goedkopere oplossing, waar geen extra bevestigingspunten voor nodig zijn.

Focus Stops

Met de meegeleverde 'focus marker strap' kun je harde 'focus stops' aangeven. Zo kun je scherpstellen tussen twee onderwerpen in een scene, zonder per ongeluk de focus te ver of te dichtbij te leggen.


Soepel zoomen

De DSLR Solution Follow Focus kun je ook op je zoomring monteren,  om vloeiend te zoomen tijdens het filmen. Het systeem is zowel voor links- als rechtshandigen geschikt. Het stukje techniek is te koop in de webshop van de maker voor net geen zestig dollar.

In onderstaande video demonstreert de maker het systeem.


afbeelding van Pjotr

Belangrijk om te vermelden:
Het bedrag voor verzendkosten is $19.95 USD. En mogelijk moet je ook nog douane en/of invoerrechten betalen. Dan wordt het toch nog een relatief kostbare oplossing.

afbeelding van jesse kraal

Binnenkort komt er een goedkopere, maar ogenschijnlijk betere follow-focus op de markt. Natuurlijk zit je nog steeds met verzend- en douanekosten. 

afbeelding van Kjell Schipper

Ik heb hier(nederland) een setje liggen de original versie.
als iemand die wil hebben kan hij hem ophalen. ik ben te bereiken op volgende nummer 06 40 31 25 69