Goedkoop Photoshop Creative Cloud-abonnement tijdelijk voor iedereen beschikbaar

Julian 6100 9
In september kondigde Adobe het Photoshop Photography Program aan. Bezitters van Photoshop CS3 of hoger konden zich aanmelden voor het abonnement met prijskaartje van 12,29 euro. Adobe stelt nu tijdelijk de inschrijving ook open voor mensen zonder Photoshop-licentie.

Update: Adobe heeft de actie nogmaals verlengd, ook voor gebruikers die nog geen licentie hebben. Tot en met 31 maart 2014 kun je nog profiteren van Photoshop CC en Lightroom 5 voor 12,29 euro per maand. Kijk hier voor meer informatie.

Het Photoshop Photograhy Program kost 12,29 euro per maand (incl. btw). Voor dat bedrag krijg je een abonnement op Photoshop Creative Cloud, Lightroom 5, 20GB online opslagruimte en een Behance Pro-site.

Adobe kwam in september al met deze deal (geldig t/m 31 december 2013), maar stelde als voorwaarde dat je al in het bezit moet zijn van Photoshop CS3 of hoger. Een goede aanbieding voor klanten die al een licentie in hun bezit hadden, maar vette pech voor gebruikers die nog geen Photoshop hebben.

Het enige alternatief voor deze groep was een veel duurder volledig Creative Cloud-abonnement, of een Single App-abonnement, maar ook dat is prijziger.

Daar is nu dus tijdelijk verandering in gekomen. Tot en met 2 december stelt Adobe het Photoshop Photography Program open voor iedereen. Je hoeft dus niet langer in het bezit te zijn van een Photoshop-licentie om je aan te melden.

afbeelding van Gerard Henninger

Mooie deal!

afbeelding van Ton van de Blaak

En voor hoe lang geld dat voor 1 jaar en dan de volledige kosten of geld dat voor jaren

afbeelding van Anonymous

in de voorwaarden staat dat na een jaar het abonnement gewoon doorloopt met de afgesproken aanbieding kosten.

afbeelding van Anonymous

jammer dat je een creditcard MOET hebben

afbeelding van StudioMenno

Een debitcard werkt ook.

afbeelding van vriefotos

Jammer, einde van zeggenschap over iets wat van je zelf was, wat gekocht had. Straks ben je afhankelijk van de grappen en grollen van ADOBE, niks eigen wil.
Dus m.i. niet aan mee werken.

afbeelding van roelj

Ik zie er ook niets in. Voor die enkele keer per maand dat ik Photoshop gebruik voor simpele toepassingen kan ik ook prima met GIMP werken.

Het is wel logisch dat Adobe deze licentievorm wil proberen, het levert constantere inkomsten op, met minder pieken en dalen, plus illegaal gebruik zal mogelijk teruglopen. De cloud is mooi, maar er gaat voor mij niets boven een lokaal geïnstalleerde applicatie die je gekocht hebt en ook gewoon jaren blijft werken.

afbeelding van StudioMenno

Ik heb nooit Photoshop of Lightroom gehad omdat ik jarenlang alleen hobbyist ben geweest, geen illegale software wilde en geen budget had voor de Adobe software. Inmiddels ben ik dagelijks met fotobewerking bezig en gebruikte ik nog steeds de gratis oplossingen zoals RawTherapee en Gimp. Nu deze kans langskwam heb ik hier met graagte gebruik van gemaakt. In de halve week dat ik nu Lightroom gebruik heb ik een enorme tijdsbesparing en prachtige resultaten behaald. Photoshop heb ik nog vrijwel niet nodig gehad door de uitgebreide functionaliteit van Lightroom. Die € 12,29 per maand heb ik in ieder geval snel terugverdiend.

afbeelding van J. Kempes

Een jaar kunnen genieten van photoshop cs6 extended.Nu is deze verlopen.Is de cloud een zelfde soort programma?Ik vind photoshop erg duur,vooral als het van je AOW moet,12,29 is nog net op te hoesten voor een hobby.Kan iemand mij advies geven.