Goed nieuws: oude Eye-Fi kaarten blijven werken

Goed nieuws: oude Eye-Fi kaarten blijven werken

Redactie DIGIFO... 2171 0
Enige tijd geleden wist het Amerikaanse bedrijf Eye-fi veel gebruikers in het harnas te jagen door te melden dat oude kaarten na september niet meer zullen werken. Na veel protest van gebruikers heeft het bedrijf nu aangekondigd dat de kaarten zullen blijven werken.

Het bedrijf laat weten dat het bezig is nieuwe software te ontwikkelen waardoor het mogelijk blijft de kaarten te gebruiken. De software krijgt de naam 'Eye-fi X2 Utility' (afgekort X2U) en wordt gratis aangeboden. Wat wel opvallend, en vrij teleurstellend is, is dat de software alleen voor OSX wordt ontwikkeld. Het bedrijf zegt te onderzoeken of ze de software ook voor Windowscomputers kunnen ontwikkelen, maar dat het ze niet kunnen beloven dat er ooit een Windows-versie wordt uitgebracht.Eye-FiLees ook: Ricoh neemt Eyefi Cloud over

Eye-fi

Eye-fi is een bedrijf dat SD geheugenkaarten heeft ontwikkeld met Wi-Fi mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om je foto's direct te uploaden naar een computer of tablet. Ook biedt het bedrijf een clouddienst aan om je foto's direct veilig op te slaan. In juni van dit jaar werd het bedrijf overgenomen door Ricoh en twee weken later liet het bedrijf weten dat alle kaarten van de X2 serie vanaf 16 september niet meer zouden werken. Dit schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat en er werd een petitie gestart om de functionaliteit van de kaarten te redden.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Eye-Fi.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie