GivePhotos, de kracht van foto's

GivePhotos, de kracht van foto's

Fabienne Keijzer 1018 0
Een foto is zo gemaakt. Althans, wij in de Westerse Wereld zijn niet anders gewend. Voor veel mensen die in armoede leven is dit niet vanzelfsprekend. Iets simpels als een familiefoto is in de armste gebieden van India een schaarste. Hoe geweldig is het dat je precies deze mensen gelukkig kunt maken met zo’n foto!

Armoede 

Bipasha Shom is geboren in Kolkata, maar opgegroeid in New Jersey. Inmiddels is ze een film editor in Hollywood, maar ze gaat nog graag terug naar haar roots en bezoekt dan haar familie in India. Tijdens deze reizen kwam ze in aanmerking met mensen die ver onder de armoedegrens leven. Ze ontdekte ook dat deze mensen ook bijna geen foto’s bezitten. Niet van hunzelf, maar ook niet van familie. Iets waar zij gemakkelijk verandering in kon brengen.

GivePhotos

Gewapend met drie Fujifilm Instax camera’s, ging ze op pad. Ze maakte duizenden foto’s van vreemden en hun families. Hun reacties zijn geweldig. Ook daarvan heeft zij weer foto’s gemaakt en deze op haar website GivePhotos gezet. Een geweldig initiatief. De foto’s spreken voor zich.

GivePhotosGivePhotosGivePhotos

Fotografie: Bipasha Shom / GivePhotos Project 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne