Gigapixelpanoramarecord nu voor Sevilla

Redactie 577 0
In juli ging de eer naar Boedapest met een 71-gigapixelpanorama, welke in november alweer overtroffen werd door een 80-gigapixelversie van Londen. Maar nu overtreft het Spaanse Sevilla zijn voorgangers met een 111-gigapixelpanorama.

Waar het einde ligt van deze 'gigapixelrace' weet niemand, maar geen Europese stad lijkt veilig. Althans haar bewoners niet, want op het nieuwe 111-gigapixelpanorama van Sevilla is op bijna ieder detail in te zoomen. Naast Boedapest en Londen gingen ook steden als het Duitse Dresden, Parijs en Dubai de Spaanse stad voor. Terwijl het gigapixelpanorama van Londen bestond uit 7886 afzonderlijke foto's, is dat aantal bij de foto van Sevilla gestegen naar 9750 stuks.


Wereldrecord

Het nieuwe wereldrecord – sinds december dit jaar – is geschoten door fotografen José Manuel Domínguez en Pablo Pompa, die daarmee de 'magie en charme' van deze 'betoverende' stad willen laten zien. Het resultaat na een aantal maanden werk is een 613,376-pixel breed en 181,2448-pixel hoog panorama gemaakt op een hoogte van zestig meter. Om de foto, geschoten op de Torre Chindler in Isla de la Cartuja, af te drukken zou maar liefst 13,800 vierkante meter oppervlakte nodig zijn. Grofweg twee voetbalvelden.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie