Gigantische camera

Gigantische camera voor een ambitieus fotoproject

jesse kraal 2915 0
Verschillende culturen en tradities in de Verenigde Staten dreigen te verdwijnen. Reden genoeg voor fotograaf Dennis Manarchy om een gigantische camera te bouwen met als doel deze verdwijnende culturen en tradities vast te leggen. Een bijzonder en ambitieus project.

Manarchy's project is zonder twijfel ambitieus te noemen. Niet alleen wil hij een camera bouwen die zo groot is dat hij enkel met een grote oplegger vervoerd kan worden, ook heeft hij het ontwerp voor een gigantische tentoonstelling al klaar. Het enige wat hij nog nodig heeft, zijn sponsoren.

Bediening van binnenuit

Om die te trekken, heeft hij een speciale website opgezet, met diverse video's en pdf's over het project. Een van de video's is gewijd aan de speciale camera. Deze is zo groot, dat je hem bedient van binnenuit. Het moet resulteren in negatieven die ruim twee meter hoog zijn. De uiteindelijke afdrukken moeten zelfs nog een aantal maten groter worden.

Enorme afdrukken

De tentoonstelling ziet Manarchy het liefste plaats vinden in de National Portrait Gallery in Washington DC, maar ook Central Park in New York behoort tot de plannen. Afdrukken van de foto's moeten meerdere verdiepingen hoog worden. Ook voor de camera is al een bestemming als het project is afgelopen, deze wordt gedoneerd aan het Smithonian in Washington. 

Manarchy
Plannen voor een gigantische tentoonstelling in Central Park, New York zijn al klaar

We zijn benieuwd of Dennis Manarchy gaat slagen met zijn project. Mocht het niet van de grond komen, kan hij altijd nog een zelfportret schieten. 'The American Dream' is immers ook een onderdeel van de Amerikaanse cultuur.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse