Geweven foto’s van Inge Jacobsen

Geweven foto’s van Inge Jacobsen

Nadja Geskus 676 0
De Ierse fotograaf Inge Jacobsen heeft een bijzondere stijl eigen gemaakt. Ze weeft verschillende foto’s door elkaar om zo tot een prachtige collage te komen. Samen met modeontwerpster Coralie Marabelle zette ze deze te gekke serie neer.

Inge Jacobsen

Hoewel Inge Jacobsen geboren is in Galway, Ierland, studeerde ze fotografie aan de Kingston University in Londen, waar ze in 2011 afstudeerde. Momenteel woont en werkt Jacobsen in Sussex, Engeland. Haar werk wordt tentoongesteld over de hele wereld, ze won tal van prijzen en haar wer werd wereldwijd gepubliceerd in onder andere Vogue, Juxtapoz Magazine, Frankie Magazine en FAD.

Recente opdrachten zijn onder andere voor American Express, die Jacobsen benaderde voor haar unieke stijl. Ze boden haar aan om een frisse kijk te geven op drie van hun iconische kaarten, als onderdeel van een spannende nieuwe reclamecampagne. Deze werd vervolgens gelanceerd op al hun social media platforms in april 2014.

Jacobsen gebruikt voornamelijk gevonden reclame beeldmateriaal in haar werken en maakt gebruik van draad als een manier om fysiek in te grijpen en hun betekenis kenbaar te maken. Ze noemt dit het 'kapen' van het beeld en van de boodschap.

Geweven beelden

Modeontwerpster Coralie Marabelle lanceerde op Hyères 2015, Frankrijk haar laatste vrouwencollectie. Met vier van de stukken uit de collectie werden de beelden gemaakt die hieronder te zien zijn. De stukken werden gecreëerd als een manier om de kloof tussen kunst en mode te overbruggen. Hoewel de kledingstukken van Coralie natuurlijk al kunstwerken van zichzelf zijn. Het weven van de foto’s is allemaal met de hand gedaan door Inge Jacobsen. Inge Jacobsen maakt vaker geweven foto’s. Deze geweven foto’s zijn ongeveer 42cm bij 60cm en zijn daarmee de grootste geweven stukken die Inge tot nu toe heeft gemaakt.

Geweven foto’s van Inge Jacobsen

Geweven foto’s van Inge Jacobsen

Geweven foto’s van Inge Jacobsen

Geweven foto’s van Inge Jacobsen

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja