Getty zet deel Hulton Archive online

Redactie 881 0
Uit een tachtig miljoen exemplaren tellend fotoarchief een selectie maken klinkt als monnikenwerk. Toch heeft Getty dit de afgelopen maanden gedaan met het Hulton Archive, zodat daar nu tachtigduizend stuks van in het Getty's eigen Online Archive zitten.

Het immense Hulton Archive bevat veel historische materiaal uit de Verenigde Staten, maar volgens Getty ook 'vintage materiaal, nieuwsfoto's van over de hele wereld, uitgebreide verslaggeving uit de begindagen van Hollywood en een grote collectie tekeningen van evenementen en personen van voor de introductie van fotografie'. Hoewel ze slechts 0,1 procent van het totale archief online zetten, beslaan de foto's onderwerpen van sociale geschiedenis tot iconische foto's van beroemdheden en ligt de focus op 'Amerika's bepalende momenten, plaatsen en persoonlijkheden'.

Historische waarde

Getty is enkele maanden bezig geweest de foto's met de meeste historische waarde van onder andere Julia Margaret-Cameron, Lewis Hine en Jacob Riis te selecteren en belooft nu een unieke collectie te hebben welke een gedegen beeld van Amerikaanse schept. Daarnaast zal de beeldbank het archief de komende maanden en jaren blijven aanvullen, de bron is namelijk nog lang niet opgedroogd.

Foto © Hulton Archive / Getty Images

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie