Getty neemt twee Franse agentschappen over

Redactie 742 0
Twee van Frankrijks meest prestigieuze fotoagentschappen, Gamma en Keystone, worden overgenomen door Getty Images om hun foto´s te kunnen blijven verspreiden. Beide agentschappen zaten namelijk in ernstige financiële problemen.

Getty Images gaat nu de archieven van de twee fotoagentschappen beheren. Gamma en Keystone, sinds 2007 beter bekend als Eyedea, brengen meer dan 750.000 foto's mee naar Getty. Op dit moment zijn daar 'nog maar' 55.000 stuks van de koop, maar het agentschap wil in de toekomst alle beelden beschikbaar maken. 

Historie

De twee agentschappen hebben gedurende meer dan 75 jaar een behoorlijke collectie opgebouwd met betrekking tot de Europese geschiedenis. Zo zitten er foto's van de oorlog in Algerije tussen, Parijs tijdens het interbellum en van Prinses Grace van Monaco. Volgens Getty hebben zij met deze aanwinst dan ook toegang gekregen tot een 'slagader' aan historische foto's uit Europa. De totale collectie van Gamma en Keystone bestaat dan ook uit niet minder dan tien miljoen beelden. Wanneer Getty toegang krijgt tot het gehele archief, is nog niet bekend.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie