Getty neemt auteursrecht-organisatie PicScout over

Redactie 959 0
Om in de toekomst beter hun foto's in de gaten te kunnen houden, heeft Getty Images auteursrecht-organisatie PicScout overgenomen. Het bedrijf bezit een aantal bruikbare foto-identificatie en auteursrecht-verificatie technologieën.

Met de overname van PicScout kunnen fotografen en auteursrechthouders van Getty Images voortaan illegaal gebruik (zonder licentie) van hun foto's beter opsporen. Met de technologieën van PicScout wordt het voor de rechthebbende daarnaast makkelijker om de foto aan de maker te koppelen. Hierdoor wordt het voor de gebruiker ook makkelijker om de foto volledig gelicenseerd te gebruiken.   

Bescherming

Getty legt de overname uit als een extra bescherming voor haar medewerkers, maar daarnaast ook als gebruiksgemak voor haar klanten. 'Wij hechten aan de waarde van intellectueel eigendom en willen de kennis van PicScout graag uitbreiden', aldus Jonathan Klein van Getty in een persverklaring. 'Toegang tot digitaal beeld wordt steeds gemakkelijker, waardoor het beschermen ervan des te belangrijker wordt', meent Jonathan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie