Getty Images verkocht voor 3,3 miljard dollar

jesse kraal 1471 0
Hellman & Friedman doen het grootste stockbureau na vier jaar weer van de hand. Die vier jaar hebben ze geen windeieren gelegd. Zelf betaalden ze 2,4 miljard dollar, nu bedraagt de overnamesom 3,3 miljard dollar. De nieuwe eigenaren zijn een investeringsmaatschappij en de oprichters.

Volgens Jonathan Klein, CEO van Getty Images (GI), is de verkoop een logische stap. In een interview aan British Journal of Photography zegt hij: 'Investeringsmaatschappij Hellman & Friedman verkoopt bedrijven meestal weer na een jaar of drie. Ze zijn nu vier jaar eigenaar van GI en een paar maanden geleden besloten ze het bedrijf te koop te zetten.'

Carlyle Group

De nieuwe koper is Carlyle Group, wederom een investeringsmaatschappij. Zij hebben een meerderheidsbelang in GI. Oprichters Mark Getty en Jonathan Klein en de Getty-familie breiden hun investering van ongeveer dertig procent uit tot net geen vijftig procent. Klein blijft ook onder de nieuwe vleugels CEO van GI.

Internationaal

Met de verandering van eigenaar hoopt CEO Jonathan Klein ook een nieuwe strategie te kunnen uitrollen. 'We zijn vooral bekend in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten, maar we willen ons meer internationaal gaan profileren. [...] In andere landen denken veel mensen dat we alleen maar aan sportfotografie doen, of aan stockfoto's, maar dat is niet zo. We zijn het grootste platform voor beeldmateriaal ter wereld.'

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse