Getty Images staat te koop

Redactie 579 0
Stockbureau Getty Images heeft zichzelf te koop gezet. Naar verwachting moet de verkoop van de beeldbank zo'n 1,5 miljard dollar opleveren.

In de New York Times is te lezen dat het bedrijf zakenbank Goldman Sachs heeft ingehuurd om te adviseren bij de verkoop. Verschillende partijen schijnen interesse getoond te hebben. Tot het einde van de maand kan een bod gedaan worden op het bedrijf, het is niet zeker of de verkoop ook daadwerkelijk doorgaat.

De opkomst van websites die goedkoper beeldmateriaal aanbieden bracht Getty in een lastige positie. Afgelopen jaar daalde het aandeel van met meer dan 47 procent door tegenvallende winstcijfers, ondanks de diverse overnames die het bedrijf maakte. In augustus kondigde Getty aan 5 procent van haar werknemers te moeten ontslaan.

Getty Images is 's werelds grootste leverancier van foto en videomateriaal aan media en commerciële instellingen. Ook de populaire 'micro stock' website www.istockphoto.com, waar iedere (amateur)fotograaf zijn of haar werk kan verkopen is in bezit van Getty Images.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie