Getty Images rekruteert op Flickr

Julian 950 0
Getty Images is begonnen met het rekruteren van fotografen op Flickr. De geselecteerden krijgen een uitnodiging om hun foto’s toe te voegen aan Getty Images’ Flickr Collection, die in maart online gaat.

In juli 2008 sloot het fotostockbureau een overeenkomst met Yahoo, het moederbedrijf van Flickr. Getty mag alle foto’s doorzoeken en de makers uitnodigen hun beelden te verkopen. Fotografen die een uitnodiging ontvangen mogen vervolgens zelf beslissen of ze wel of niet hun foto’s via Getty Images aan de man willen brengen.

De afgelopen zes maanden hebben beeldredacteuren van Getty Images de archieven van Flickr afgespeurd op zoek naar geschikt beeldmateriaal. Vorige week is het fotostockbureau begonnen met het sturen van de uitnodigingen. De foto’s worden verzameld in Getty Images' Flickr Collection, die in maart online zou moeten verschijnen.

De foto’s in de Flickr Collectie zullen tegen dezelfde prijzen verkocht worden als foto’s van professionals die in dienst van de beeldenleverancier schieten. Getty rekent gewoonlijks zo’n 500 tot 600 dollar voor een exclusieve licentie (voor bepaalde tijd). De fotograaf krijgt zo’n 30 tot 40 procent van dat bedrag. Een foto voor niet-exclusief gebruik kost bij Getty gemiddeld 250 dollar, waarvan 20 procent naar de fotograaf gaat.