Getty Images lanceert nieuwe microstock-website

Julian 954 0
Getty Images lanceert Thinkstock. Bij de nieuwe beeldbank betalen klanten niet per foto, maar een maandelijks abonnement van 249 dollar. De foto’s zijn onder andere afkomstig van iStockphoto.

Thinkstock hanteert hetzelfde betaalmodel als concurrent Shutterstock. Voor een betaling van 249 dollar kunnen per maand 750 beelden (met een maximum van 25 per dag) in hoge resolutie afgenomen worden. Een jaarabonnement kost de klant 2499 dollar.

Getty Images heeft al een microstocksite in de vorm van iStockphoto. Daar wordt echter per foto een klein bedrag betaald, afhankelijk van het formaat.

Hoewel Thinkstock begint met een frisse start, zijn er direct miljoenen foto’s beschikbaar. Thinkstock betrekt het beeldmateriaal uit de databases van Getty Images, iStockphoto en Jupiterimages. Voor fotografen is er dan ook weinig nieuws onder de zon. Aanmelden bij Thinkstock en foto’s uploaden is er niet bij. 

Fotografen die hun werk via iStockphoto verkopen kunnen aangeven of de foto’s ook via de partnersites van Getty Images verkocht mogen worden, daaronder valt ook dit nieuwe initiatief.