Getty Images gaat Olympische Spelen vastleggen met nieuwste technieken

Julian 1450 0
Op 27 juli gaan de Olympische Spelen van start. Getty Images is aanwezig om alles vast te leggen. In een video legt het fotoagentschap uit welke technieken daarbij ingezet gaan worden. Je kunt 3D-fotografie, 360-gradenpanorama's en timelapse-video's verwachten.

Volgens Getty Images zoeken hun klanten naar beeldmateriaal dat hun klanten langer kan boeien. Het fotoagentschap gaat daarom diverse nieuwe technologie├źn inzetten bij het vastleggen van de Olympische zomerspelen.

In de video zie je een fotograaf met een set-up bestaande uit twee Nikon-camera's, voor het maken van 3D-foto's. De finish van de honderd meter sprint moet bijvoorbeeld een spectaculaire 3D-plaat opleveren.

Ook gaat Getty 360-gradenpanorama's met gigapixelresolutie maken. De panorama's kunnen interactief op websites geplaatst worden, met de mogelijkheid om in te zoomen, te bewegen en eventueel met geluid. Daarnaast ziet het agentschap mogelijkheden voor timelapse-fotografie en het filmen met camera's aan radiografische helikopters.