Getty Images breidt samenwerking met Flickr uit

Redactie 906 0
Fotografen die hun foto´s op Flickr hebben staan maken nu meer kans om hun werk te verkopen aan Getty Images. Gebruikers van Flickr kunnen hun foto´s nu namelijk zelf voordragen om gebruikt te worden, uiteraard tegen betaling.

De nieuwe optie hangt samen met de verlenging van het tweejarig contract dat Getty en Flickr sinds 2008 hadden. Destijds speurden beeldredacteuren van het fotostockbureau door de archieven van Flickr om geschikt materiaal te vinden en de maker ervan aan te sporen tot verkoop. Hierdoor zijn er de afgelopen twee jaar meer dan 100.000 foto´s aan Getty´s collectie toegevoegd.

Request to License

Nu kunnen Flickr-leden echter ook zelf hun werk aandragen door op de 'Request to License'-knop naast de betreffende foto te klikken. Ook andere geïnteresseerden  kunnen zo willekeurig materiaal in de kijker van Getty spelen. “Door op de knop te drukken wordt je in contact gesteld met iemand van Getty, die zich vervolgens zal bemoeien met zaken als licentie, verspreiding en kosten”, aldus Flickr. 

Prijs

Foto's kunnen een bedrag van tussen de vijf en vierhonderd dollar opleveren, maar hoeveel de fotograaf hier precies zelf van krijgt is onduidelijk. Volgens interne bronnen bij Flickr krijgt de maker dertig procent bij exclusief en twintig procent bij niet-exclusief gebruik. Deze cijfers zijn onlangs echter wel bevestigd door Andy Saunders van Getty.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie