Getty geeft 120.000 dollar aan beurzen weg

Redactie 727 0
Niet minder dan vijf gevestigde fotojournalisten en vier studenten hebben tijdens de laatste uitdeelronde van Getty's 'Grant for Editorial'-plan een beurs gekregen. Het fotoagentschap deelde de beurzen uit op het Visa Pour L'Image fotofestival.

Onder de gevestigde namen vinden we Stefano De Luigi, Miquel Dewever-Plana, Edwin Koo, Darcy Padilla en Jerome Sessini, die ieder met 20.000 dollar naar huis gingen. Daarnaast krijgen de fotografen hulp van Getty Images met het afronden van hun lopende, of het beginnen van een volledig nieuw, documentaireproject. De studenten Bryan Anselm, Julie Glassberg, Julia Marie Rendleman en Paris Visone kregen ieder vijfduizend dollar om aan de slag te gaan. 

Fotojournalistiek

Om op de zorgwekkende situatie omtrent fotojournalisten in te spelen, vroeg BJP een aantal van de winnaars naar wat het winnen van de prijs voor hun betekent. Miquel Dewever-Plana gaf toe, zonder de persbureau's af te vallen, dat 'hoe meer wij de diepte ingaan met een onderwerp, hoe meer een fotoeditor terugdeinst'. Hierdoor lopen fotojournalisten inkomsten mis en dat maakt het winnen van deze prijs op de Visa Pour L'Image een mooi alternatief om aan inkomsten te komen.

Erkenning

Julia Marie Rendleman, wie het met een stuk minder sponsoring moet stellen, is het eens met Miquel, maar vult wel aan dat ook de erkenning die met de prijs komt erg belangrijk is. De winnaars hebben immers niet meer dan de concurrentie achter zich gelaten om niet trots te zijn op de prijs. Het jurypanel bestond onder andere uit Jean-François Leroy van Visa Pour l’Image, Kathy Ryan van de New York Times en documentairefotograaf Eugene Richards.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie