Gespot op photokina: DomQuichotte

Gespot op photokina: DomQuichotte

Fabienne Keijzer 2307 0
Tijdens de photokina spotten we DomQuichotte die een lecture gaf op de Motion Stage over cinemagraphy, het toevoegen van beweging aan een foto.

Cinemagraph

Een cinemagraph is een combinatie tussen een video en een foto. Zo kun je een bepaald object in een foto selecteren en laten bewegen. Dit geeft een bijzonder effect. DomQuichotte gaf een lecture over cinemagraphy tijdens de photokina op de Motion Stage. Hij liet daar zien hoe hij een foto in After Effects kan manipuleren zodat er een beweging ontstaat. De foto verandert dan in een korte video of een GIF. Bijvoorbeeld deze korte video. 


DomQuichotte

DomQuichotte is een Duitse digital artist, gespecialiseerd in retoucheren en art-direction. Hij krijgt opdrachten van prestigieuze bedrijven in zowel Berlijn als Los Angeles. Zo retoucheert hij voor modemagazines en maakt hij filmposters en artworks. Naast zijn commerciële werk in opdracht houdt DomQuichotte zich ook graag bezig met het delen van zijn kennis. Hij deelt deze kennis door het maken van video-tutorials onder de naam FX-Ray. In de tutorials kun je leren hoe je bijvoorbeeld haar retoucheert, 3D objecten toevoegd en hoe je cinemagraphs maakt. Het zijn wel advanced-tutorials, enige kennis van het werken met de Adobe programma's Première Pro en After Effect is wel wenselijk om het goed te kunnen volgen. De meeste tutorials zijn in het Engels maar er zijn ook een paar Duits te volgen. 


DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne