Geruchten over specificaties Canon EOS 7D Mark II

jesse kraal 7367 6
Canon's 7D heeft ondertussen al zijn derde kaarsje mogen uitblazen, de camera draait al een behoorlijke tijd mee. Hoewel er al eerder geruchten waren over de komst van een 7D Mark II, zijn nu ook de eerste specificaties uitgelekt. Canon lijkt vooral de Sony A77 in het vizier te hebben.

Waarom de Sony A77? Vooral omdat de Canon 7D Mark II volgens de geruchten op Canonrumors.com een maximale opnamesnelheid van 10 beelden per seconde krijgt en de sensor een resolutie heeft van 24,2 megapixels. Dat zijn waarden die dicht in de buurt liggen van de betreffende Sony.

Sony-sensor?

Er komt zelfs de vraag in ons op of Canon in navolging van Pentax en Nikon ook gebruik gaat maken van Sony-sensoren. Het verschil in resolutie bedraagt slechts 0,1 megapixel, terwijl Canon het qua sensortechnologie de laatste tijd veelal moet afleggen tegen Sony. Uiteindelijk denken we dat het niet zo'n vaart zal lopen, Canon heeft voor haar dslr eigenlijk altijd haar eigen sensor ontwikkeld en we gaan er van uit dat ze dat nu weer doen.

Canon 7D Mark II
Over een uitklapscherm horen we nog niets in de geruchten, maar mocht Canon de concurrentie met de Sony A77 aan willen gaan, dan zou een kantelscherm een logische keuze zijn.

Dual-core

Andere specificaties die opduiken in het gerucht zijn een dubbele DIGIC V-processor, waarbij we vermoeden dat het om de wat krachtiger DIGIC V+-processoren gaat. Deze wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de Canon 5D Mark III. Verder kun je twee kaartjes kwijt in de 7D Mark II, welk type is niet duidelijk. Wij zetten ons geld in op twee sd-slots.

Nieuwe styling, nieuwe batterij

Tegelijk met de techniek wordt ook het uiterlijk van de camera bijgeschaaft. Er wordt zelfs gesproken over 'een nieuw ergnomisch ontwerp'. Hoe veel de nieuwe styling afwijk van de huidige 7D is dus even afwachten. Canon stapt ook af van de BG-E6 batterij, die niet alleen in de huidige 7D zit, maar ook in de 5D Mark II en III. Wanneer de camera gepresenteerd gaat worden, staat nog niet vast. Volgens sommige geruchten komt de 7D Mark II nog voor het einde van Januari.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van E. van de Wouw

Het gaat te snel. Ben nog gehecht aan oude camera canon 5d Mark III

afbeelding van Marco X

Een semi-professionele camera met een uitklapscherm? Hahaha, je lacht je krom.

afbeelding van Dennis

Lijkt me sterk dat de Mk-II een uitklapbare display gaat krijgen.
We hebben het hier alleen maar over specs, maar niet waarom de camera is gemaakt.

De 7D is ontwikkeld voor natuur fotografen, dus een uitklapbare display is een drama in de natuur, koop je maar een hoekzoeker.

afbeelding van justjer

Dit gaat volgens mij wel een beest worden!

afbeelding van marcel bb

Een uitklapscherm lijkt me ideaal. Macros (in de natuur) worden daardoor veel eenvoudiger. Samen met de snelheid kan dit een ideale allround camera worden. Wordt ie zo compact/licht als de 60D dan is het bovendien een fijne reisgenoot.

afbeelding van Henrie

En 2 SD slots ??
Kan ik mn stapel CF cards weggooien !!