Geruchten over goedkopere fullframe-camera van Canon

Julian 4585 3
Nikon komt waarschijnlijk met de D600, een 24-megapixel fullframe-camera met een relatief vriendelijk prijskaartje. Canon kan dat niet stilletjes laten gebeuren en waarschijnlijk komt er dan ook een tegenhanger.

We weten al een hoop over de Nikon D600. Flink wat specificaties zijn uitgelekt en we hebben de camera zelfs al op uitgelekte foto's gezien. Alles lijkt erop dat we de D600 daadwerkelijk te zien krijgen binnenkort.

Ook vanuit het Canon-kamp gaan er flink wat geruchten in het rond over een 'goedkope' fullframe-camera. De aanwijzingen zijn echter een stuk minder concreet dan bij Nikon. Canonrumors publiceert nu een lijstje met de mogelijke specificaties en meer informatie.

Specificaties

  • 22-megapixel fullframe-sensor (gelijk aan 5D Mark III)
  • 19-punts autofocussysteem (mogelijk gelijk aan 7D)
  • Maximaal 4 fps
  • ISO 100-51200
  • 3-inch lcd
  • Kleinere behuizing dan de 5D Mark II
  • Minder stevige behuizing (deels plastic)
  • Ingebouwde flitser
  • Adviesprijs: $1999

Naast de nieuwe camera zou er een nieuwe fullframe kitlens (niet uit de L-serie) op het programma staan. Ook zou de budget fullframe-camera van Canon overweg moeten kunnen met de nieuwe STM-objectieven.

Verwacht wordt dat Canon de camera in de herfst-line-up toevoegt. Mogelijk betekent dat een aankondiging op of vlak voor de Photokina in september.

fullframe budget
Kleiner dan de 5D Mark II en met ingebouwde flitser, zoiets dus?

Canon 7D Mark II of...?

Welke naam Canon de nieuwe camera gaat geven is nog niet duidelijk. Mogelijk voert Canon wat veranderingen in de line-up door en zal de nieuwe camera als 7D Mark II door het leven gaan.

De huidige 7D ontvangt in augustus een flinke firmware-update met nieuwe functionaliteit. Een vernieuwde 7D Mark II met aps-c-sensor verwachten we daarom niet snel.

Het lijkt een vreemde keuze om de 7D Mark II met fullframe-sensor uit te rusten, maar er gaan geruchten dat Canon de 70D meer in de lijn met de huidige 7D wil laten lopen. De 70D zou dan de meest geavanceerde aps-c-camera in het assortiment van Canon zijn.

afbeelding van jeroen oostwouder

ik zou hem lekker "6D" noemen.
Aangezien die dan qua specs ook mooi tussen de 7 en 5 in zit :P

70D zou raar worden, omdat je daarvan dan weer zou verwachten dat het de opvolger voor de 60 moet worden.

afbeelding van Anoniem

Waarom niet de de huidige Eos MK 5 II een flinke update meegeven, of de huidige MK III flink in prijs verlagen aangezien dit geen echte meer waarde toevoegd in mijn beleving.

afbeelding van XLiX

Nog een update van de 5D-mkII? Dat is de huidige mkIII toch al! Canon heeft denk ik niet gerekend op de coup van Nikon en zijn hand overspeeld met de prijs van de 5D-mkIII. Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat de prijs na de eerste hausse lekker gaat dalen om concurrerend te blijven met Nikon. Overigens is er best ruimte voor een "budget" full frame camera. Zo uitgebreid is de keus immers niet.