Gerucht: Tamron 135mm f/1,8-objectief op komst

Gerucht: Tamron 135mm f/1,8-objectief op komst

PieterMolenaar 1052 1
Volgens een afbeelding die geruchtensite Nikonrumors ontvangen heeft van een lezer zou Tamron van plan zijn een 135mm f/1,8-objectief in zijn SP-lijn uit te brengen. Dat zou af te leiden zijn uit de brochure voor het nieuwe objectief in de foto.

Tamron is in rap tempo bezig met updaten van zijn objectievengamma. In dat licht bezien zou het niet onlogisch dat de objectievenfabrikant ook een 135mm f/1,8-objectief ontwikkeld. Mogelijk zou het nieuwe objectief rond de Photokina in september aangekondigd worden.

In de nieuwe lijn

Vorig jaar kondigde het bedrijf vier nieuwe objectieven aan: de Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD, de Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD, evenals het portretobjectief Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD en de Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD, een macro-objectief. Net als Sigma met zijn Art-objectieven, heeft Tamron de nieuwe objectievenlijn een luxere uitstraling gegeven - zo is de behuizing nu van metaal - en verbeterde optische prestaties. De nieuwe lijn is herkenbaar aan de lichtere, metalen band om de objectieven, ter hoogte van de vatting.

Nep?

Het is niet zeker of de brochure op de afbeelding bij Nikonrumors echt is of niet. Het objectief bevestigd op de camera in de foto lijkt in ieder geval niet het bewuste 135mm f/1,8-objectief te zijn. Waar wij onze twijfels bij hebben is de naamgeving van het objectief op de brochure. We zien 'SP 135mm' met daaronder 'F/1.8 VC' met de rest verdekte opgesteld onder een papiertje.

We missen echter de typeaanduiding 'Di' tussen 'F/1.8' en 'VC', en dat is niet consistent met de naamgeving van de overige, nieuwe objectieven. De 'Di'-aanduiding geeft aan dat het objectief geschikt is voor een digitale spiegelreflexcamera. Mogelijk betreft de afbeelding een uitloper van een 1-april grap.

 

afbeelding van Anoniem

Ziet er goed uit een 135mm 1.8 VC, ik hoopte al dat Sigma een mooie 135mm 1.8 OS Art zou uitbrengen