Gerucht: Sony kondigt volgende week Alpha A68 aan

Gerucht: Sony kondigt volgende week Alpha A68 aan

PieterMolenaar 1848 0
Sony gaat volgens geruchtensite SonyAlphaRumors op 5 november de Alpha A68-camera aankondigen. Deze opvolger van de huidige Alpha A65 krijgt waarschijnlijk een 24-megapixelsensor en een af-systeem met 79 autofocuspunten. Mogelijk wordt dan ook een 85mm f/1.4-objectief voor Sony's FE-mount aangekondigd.

Hoewel Sony haar cameralijn met A-mount in leven heeft gehouden met nieuwe high-end-modellen als de Alpha A99 II en A77II, is het stil geweest rond de lagere modellen. Zo werd de Alpha A65, een camera gepositioneerd onder de Alpha A77-serie, zo'n vier jaar geleden gelanceerd. Het bedrijf blijft echter trouw aan zijn A-mount, zo blijkt uit een interview met Kenta Honjo op DPReview. Volgens bronnen van SonyAlphaRumors wordt de Alpha 68 het eerstvolgende model waarschijnlijk al op 5 november geïntroduceerd.

Meer autofocuspunten

Naast de mogelijke introductiedatum van de Alpha A68, noemt SonyAlphaRumors alleen een aantal mogelijke specificaties van de nieuwe camera. Zo krijgt de Alpha A68 waarschijnlijk een 24megapixelsensor. Hoewel dit overeenkomt met de huidige Alpha A65, gaat het bij de Alpha A68 waarschijnlijk om een vernieuwde versie.

Huidige Alpha A65De Alpha A68 zou ook een nieuw af-systeem krijgen met 79 autofocuspunten, waarvan er 19 van het kruistype zijn voor extra gevoeligheid. Het is niet bekend of deze aantallen slaan op de externe autofocusmodule, zoals bij de eerdere modellen met semi-transparante spiegel, of dat het gaat om autofocuspunten geïntegreerd op de sensor.
Verdere specificaties worden niet genoemd door SonyAlphaRumors, maar we verwachten dat Sony voor dit model wederom een elektronische zoeker met hoge resolutie gebruikt. Over de uiterlijke kenmerken van de Alpha A68 is nog niets bekend. De verwachte verkoopprijs zou rond de 600 dollar liggen.

Nieuwe FE-prime

Naast de Alpha A68 verwacht SonyAlphaRumors dat Sony op 5 november ook een nieuw objectief voor de FE-mount aankondigt. Het zou daarbij volgens de site gaan om de FE 85mm f/1.4, het eerste portretobjectief voor Sony's fullframe systeemcamera's. Op de officiële FE-lensroadmap staat in ieder geval een 'large aperture prime' voor eind 2015 gepland.

Sony FE-lensroadmap