Gerucht: Prijs Fujifilm GFX 50S mét objectief rond 8000 dollar

Gerucht: Prijs Fujifilm GFX 50S mét objectief rond 8000 dollar

Jasper van Bladel 2317 0
Over de prijs van de innovatieve Fujifilm GFX 50S gaan al sinds de introductie van de spiegelloze middenformaatcamera op Photokina een hoop geruchten de ronde. Het nieuwste gerucht: de camera gaat mét objectief rond de 8000 dollar kosten.

De Fujifilm GFX was een van de meest verrassende primeurs op Photokina 2016 en veel fotografen kijken uit naar deze veelbelovende camera. Logisch, want een relatief betaalbare middenformaatcamera zonder spiegel, dat is een spannend vooruitzicht.

Tijdens de introductie beloofde Fujifilm dat de camera een betaalbare prijs zou krijgen en ze hielden het lang op ‘significant’ onder de 10.000 dollar voor camera plus objectief. Wat dat woord significant nu precies betekende, daar konden ze niet veel over zeggen.

Lees ook: Hands-on met de Fujifilm GFX

Gerucht

Een nieuwe bron zegt nu dat de camera plus het objectief samen rond de 8000 dollar gaan kosten. In dat geval wordt het woord significant inderdaad waargemaakt en lijkt de camera een (relatief) koopje. Het blijft echter bij een gerucht, dus we zullen officiële informatie van Fujifilm af moeten wachten tot we zeker weten hoe duur de GFX uiteindelijk wordt. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper