Gerucht: Nikon neemt Samsung NX-divisie over

Mark Moed 1831 1
Volgens een gerucht dat volgens mirrorlesrumors.com van een betrouwbare bron afkomstig is, zal Nikon binnenkort de NX-cameradivisie van Samsung overnemen.Nikon zou hiermee in een klap de beschikking krijgen over een 'mirrorlesss' systeem met een grotere sensor. Tot nu toe heeft Nikon alleen haar 1-camera's met een kleine 1 inch sensor.

Volgens de geruchtensite mirrorlessrumors.com hebben bronnen bij Samsung bevestigd dat de overname van de cameradivisie door Nikon de reden is achter het stoppen van de levering van NX-camera's. De aankondiging zou wellicht op de komende CES in januari 2016 gedaan worden.

NX-vatting

Nikon zou de NX-techniek gebruiken om met een professionele systeemcamera te komen. Of Nikon dan gebruik gaat maken van de NX-vatting is onbekend, maar wel goed mogelijk. Nikon zou in ieder geval wel de sensors en processoren gaan gebruiken. Volgens de bronnen zou Nikon een offensief tegen het oprukkende Sony willen beginnen. De NX1 en de NX500 van Samsung hebben zeer goede testresultaten behaald.

Fullframe?

Als je alle geruchten van de laatste tijd combineert zou je kunnen concluderen dat Nikon ook een systeemcamera met fullframe sensor gaat introduceren. Samsung scheen al bezig te zijn met een fullframe sensor voor zo'n camera. Van Nikon zijn al enkele patenten voor objectieven voor een full frame systeemcamera bekend geworden.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van rhboks

het zou me niet verbazen dat nikon de samsung gebruikt voor een mirrorless APC formaat, daarnaast zie ik ook gebeuren dat Nikon een MF systeem camera introduceert op dit gebied zijn er alle enkele concept objectieven de revu gepasseert en vele speculaties enkele jaren geleden noemde men het mogelijk MX formaat. Een Nikon mirorless met bijvoorbeeld de sony 33x44 sensor zou een markt openen voor high end landschap, architectuur en reisfotografie en eventueel ook studiofoto grafie doordat zo'n camera met een flexbox veel mogelijkheden biedt.