Gerucht: Nikon komt met actiecamera's

Gerucht: Nikon komt met actiecamera's

Mark Moed 1471 0
Volgens steeds sterkere geruchten is Nikon bezig met de ontwikkeling van actiecamera's, volgens de geruchtensite Nikon Rumors komt de camerafabrikant zelfs met drie nieuwe modellen in 2016. Tot nu toe heeft Nikon wel enkele waterdichte camera's in het programma zoals de afgebeelde 1 AW1 en de Coolpix AW130.

Volgens Nikon Rumors beschikken twee modellen over zeer kleine afmetingen en een grote beeldhoek van 170 graden, waardoor ze op de bekende GoPro-modellen lijken. Een derde model zal over twee objectieven beschikken. De camera kan de beelden aan elkaar plakken waardoor je over een enorme beeldhoek van 360 graden beschikt. Dit doet ons denken aan de Ricoh Theta S, hoewel dat geen actiecamera is. Kodak heeft wel een actiecamera met een beeldhoek van 360 graden; de PixPro SP360

Te laat?

Actiecamera's zijn heel populair, ze worden vooral gebruikt om filmopnamen te maken tijdens sportieve en soms gevaarlijke bezigheden. Hoewel de meeste camerafabrikanten (behalve Sony en Panasonic) dit deel van de markt zijn misgelopen, lijken sommige fabrikanten nu toch aan nieuwe modellen te werken. GoPro heeft dit type camera eigenlijk bedacht en ontwikkeld en het bedrijf heeft het grootste deel van de markt in handen. GoPro heeft wel steeds meer concurrentie van goedkopere camera's zoals van Rollei.

Nikon actioncam

Afgebeeld: Nikon 1 AW1

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark